WordPress-vinkit

Sivupalkin vimpainten järjestyksen vaihtaminen

WordPressin kanssa voi joskus tulla tilanteita, joissa sivupalkin vimpaimien järjestystä olisi mukava muuttaa sivutyypistä riippuen. WordPress itsessään ei tarjoa tähän oikein työkaluja, mutta asiaan on kyllä ratkaisuja. Widget Logic, esimerkiksi, lisää vimpaimiin logiikkaa, jolla niiden näkyvyyttä voi säädellä. Toinen …

Kategorian piilottaminen ylläpidossa

Tulipa tällainenkin tarve vastaan. WordPress-saitilla on tavallisia artikkeleita ja uutisia. Kaikki ovat tavallisia merkintöjä ja eroteltu kategorioilla. Uutisia on moninkertaisesti enemmän kuin muita artikkeleita, joten ne haluttaisiin saada syrjään ylläpitokäyttöliittymästä.

Yksi ratkaisu olisi tehdä uutisista oma custom post type, …

Artikkelilistauksen jakaminen kahteen sarakkeeseen

Jos on WordPressissä pitkä kategoriasivu, jolla on pitkä ja kapea lista blogimerkintöjä, listasta saa paremman näköisen ja tiiviimmän heittämällä merkinnät kahteen sarakkeeseen. Tämä voi vaikuttaa haastavalta, mutta onnistuu WordPressin hyvän suunnittelun vuoksi pienellä vaivalla.

Homma hoituu kahdessa vaiheessa. Ensin tarvitaan …

Näppärä välimuisti: transient-optiot

Toisinaan WordPress-plugineita tai -teemoja kehitellessä tulee tarvetta välimuistille. Hyvä esimerkki löytyy Kirjavinkeistä, johon tein Katso myös -listan, joka listaa samankaltaisia arvosteluja avainsanojen ja omien taksonomioiden perusteella.

Lista kootaan parilla MySQL-kyselyllä ja muutamalla foreach-silmukalla, eikä sen rakentaminen ole hirveän raskas …

WordPressin suojaaminen

WordPress-saittia ylläpitävän kannattaa käyttää hetki turvallisuutensa pohtimiseen. Vaikka omaa saittia ei sinänsä kenelläkään olisi syytä uhata, hakkerit pommittavat löytämiään WordPress-saitteja testeillä, jotka paljastavat tunnettuja heikkouksia, joiden kautta on mahdollista päästä sisään.

Jos seuraa omalle saitille tehtyjä epäonnistuneita kyselyitä (JH

Navigointivalikon muokkaaminen

WordPressin uusi navigointivalikko (Ulkoasu > Valikot) on kerrassaan erinomainen tapa muokata sivuston navigointivalikkoa. Sivujen lisääminen, poistaminen ja siirtäminen käy erittäin kätevästi ja joustavasti.

Joskus voi kuitenkin tulla tarvetta muokata valikkoa enemmän kuin WordPressin käyttöliittymä antaa myöten. Tämän postauksen inspiroi tarve  …

Lista WordPressin aktiivisista shortcodeista

WordPressistä ei saa millään funktiolla ulos listaa käytössä olevista shortcode-tageista. Jos tätä tietoa kuitenkin tarvitsee, lista löytyy vaivattomasti.

Lista on globaalissa muuttujassa $shortcode_tags. Muuttuja sisältää taulukon, jonka avaimina on shortcode-tagit ja arvoina funktio, jonka kyseinen tagi laukaisee.

	global $shortcode_tags;
	

Kommenttispämmi pois: NoSpamNX

WordPressin vakioratkaisu kommenttispämmin torjuntaan on pitkään ollut Akismet. Akismet toimii edelleen erinomaisesti, mutta siinä on yksi vika: hinta.

Akismet muuttui nimittäin jossain vaiheessa maksulliseksi. Henkilökohtaiseen käyttöön Akismet on edelleen ilmainen, mutta jos blogissa on mainoksia tai affiliatelinkkejä, tarvitaan Professional-lisenssi, …