Parnasson uusittu blogi, Taidelehdet Pietarissa

Kaksi Parnassolle tekemääni työtä on tällä viikolla avattu yleisölle. Toinen on uusittu Parnasson blogi, toinen Taidelehdet Pietarissa -sivusto.

Parnasson blogiParnasson aikaisempi blogi oli sekin minun työtäni, mutta olihan siitä jo aika ajanut vähän ohi. Siirsin blogin Nucleuksesta WordPressiin. En tiedä, onko Nucleuksen uudemmista versioista mihinkään, mutta tuosta vanhasta ei ainakaan enää ollut. Oli se joskus ihan käypä vaihtoehto, mutta ei kyllä enää vuosiin.

Siirto oli sinänsä aika suoraviivainen juttu, Nucleuksesta sai ulos Movable Type -tyylistä dataa, jonka WordPressin MT-importteri söi nikottelematta.

Ulkoasultaan blogi muistuttaa pitkälti entistä, mutta on vähän raikkaamman näköinen. Teemana on lähes pakasta vedetty Thesis, eipä siihen juuri muuta ole tehty kuin lätkäisty otsikkokuva ja poistettu tarpeeton navigointivalikko. Pellin alla suurin muokkaus on rajata yhden kategorian jutut pois etusivulta.

Taidelehdet Pietarissa -nettisivustoTaidelehdet Pietarissa on myös WordPressillä tehty. Siinä missä Parnasson päätoimittajan blogi on hyvin perinteinen blogi, tämä on oikeastaan täysin staattinen sivusto, jonka olisi ihan yhtä hyvin voinut tehdä käsipelinä. Olennaista kuitenkin oli, että joku muu saa näpyteltyä jutut sivuille vähällä vaivalla, joten WordPress hoitaa homman näppärästi.

Tämäkin sivusto on teemaltaan Thesis, mutta laittoa on tehty vähän enemmän. Jarkko Hyppönen teki designin, jonka toteutin Thesiksen päälle. Varsinainen toteutus kävi nopeasti ja helposti, vähäsen enemmän sai säätää, jotta kategoriasivuista ja muista tuli siivon näköisiä.

Minusta lopputulos on tässäkin tapauksessa oikein siisti ja ennen kaikkea hyvin luettava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.