Uusi ulkoasu ParhaatLehdet.fi:hin

Lehtimyyntisivustoni Parhaat lehdet sai uuden ulkoasun tänään. Viimeistelyjä puuttuu vielä, mutta kokonaisuus on aika hyvällä tolalla jo. Aikaisemmin sivusto käytti saitin toiminnallisuutta pyörittäneen pluginin mukana tullutta teemaa, joka oli valitettavan vaisu.

Päätin dumpata koko lukija-arvosteluihin perustuvan pohjaidean, koska arvosteluja lehdille ei yksinkertaisesti tullut, ja vaihdoin teemaa. En luonnollisestikaan tajunnut napata ennen-kuvaa, joten joudutte nyt tyytymään pelkästään jälkeen-näkymiin, jotka löytyvät yllä olevan linkin takaa.

Thesis ja CSS-teema

Nyt sivuilla on teemana vanha tuttu Thesis. Perus-Thesis on väritön ja tylsä, enkä osaa itse keksiä mitään näyttävää, joten jostain piti saada valmista. Käännyin niinikään tutun ja luotettavan Templatemo.comin puoleen. Sivuilta löytyy ilmaisia ja maksullisia CSS- ja Flash-teemoja. Olen käyttänyt Templatemon ilmaisia CSS-teemoja muutaman kerran, koska listoilta löytyy useampiakin oikein siistejä teemoja — en ole löytänyt toista paikkaa, josta löytyisi noin paljon noin siistin näköisiä ilmaisteemoja.

CSS-teemat toimivat oikein näppärästi jos tekee HTML-sivuja, mutta oli myös aika pieni vaiva kääräistä teemasta olennaiset osat (lähinnä otsake ja alapalkki) Thesiksen päälle. Tuloksena on tyylikäs sivusto, joka yhdistää Thesiksen laadukkaan typografian ja CSS-teeman värikkyyden.

Rakennetta uusiksi

Uudella sivustolla on sellainen erikoisuus, että dumppasin sivupalkit tyystin. Heitin alapalkkiin vimpaimilla viimeisimmät otsikot tuomaan linkkejä uusiin juttuihin ja tekstipalkin, josta voin linkittää mihin haluan, mutta varsinaista sivupalkkia ei ole. Näin kävijöiden huomio keskittyy toivottavasti paremmin itse asiaan ja sivujen konversioprosentti kasvaa.

Samaan tavoitteeseen ajan myös parannuksilla sivujen asetteluun. Se projekti on vielä vähän vaiheessa, samoin kuin tilaajalahjat yhteen paikkaan keräävä sivu. Toinen juttu on sitten se, että sivuilla on edelleen hävyttömän vähän eri lehtiä, voisi olla paljon enemmänkin… Jostain syystä tuo projekti vain tahtoo vähän jäädä muiden juttujen jalkoihin, vaikka rahaa tuokin jonkin verran — potentiaalia siis on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.