Taustakuvien tekeminen N900:lle

N900 on näppärä taskutietokone, johon saa tyylikkäitä taustakuvia. Laitteessa on neljä työpöytää, joiden välillä voi pyörittää. Kukin on kooltaan 800 x 480 pistettä, joten koko tausta on 3200 x 480 pistettä. Kauneinta jälkeä tulee luonnollisesti maisemataustakuvasta, joka kiertää ympäri, eli kuva ei katkea missään vaiheessa.

Flickristä löytää runsaasti käyttökelpoista materiaalia. Taikasana on equirectangular. Tällaiset 360 asteen panoraamakuvat kiertävät kauniisti ympäri. Lopputuloksena on kertakaikkisen näyttävä taustakuva. Vaan miten Flickr-kuva saadaan N900:n taustakuvaksi?

Ensin kuva pitää kutistaa sopivan pieneksi. Skaalaa 3200 pisteen leveyteen ja kavenna sitten pystysuunnassa 480 pisteeseen. Tämä on hyvin kapea koko, eikä se toimi aivan joka kuvalla. Sen jälkeen kuva pitää leikata neljäksi 800 x 480 pisteen kuvaksi. Tässä vaiheessa on vähän optimoinnin varaa, eli voit siirtää kuvaa sivusuunnassa niin, että katkokset tulevat jotenkin fiksusti.

Kuvien lisäksi tarvitaan ohjetiedosto, joka neuvoo N900:lle, miten homma toimii. Formaatti on tällainen:

[Desktop Entry]
Type=Background Image
Name=Église d’Auvers-sur-Oise
Hidden=True

X-File1=/home/user/MyDocs/.images/eglise_01.jpg
X-File2=/home/user/MyDocs/.images/eglise_02.jpg
X-File3=/home/user/MyDocs/.images/eglise_03.jpg
X-File4=/home/user/MyDocs/.images/eglise_04.jpg

X-Order=01

Kuvien polkujen pitää olla noin, vaihda vain tilalle oikea tiedostonnimi ja vaihda myös taustakuvan nimi. Tämä nimetään esimerkiksi .eglise.desktop — huomaa ensimmäinen piste. Vaihda lihavoitu kohta haluamaksesi.

Nämä tiedostot pitää sitten sijoittaa laitteeseen. Kytke N900 koneeseen ja valitse massamuistitila. MyDocs-hakemisto näkyykin valmiiksi kohdalla, kun olet USB:lla kiinni laitteessa, joten sujauta tiedostot vain .images-hakemistoon. Minulla se näkyi MacOs-hakemiston alla, Windowsista en tiedä. Tiedostot saa tarvittaessa helposti siirrettyä oikeaan hakemistoon myös N900:n omalla tiedostonhallinnalla.

Kun kaikki on paikallaan, taustakuvan saa helposti aktivoitua N900:n työpöytäasetuksista.

Taustakuvat ovat jaossa Creative Commonsin lisenssillä, joka edellyttää alkuperäisen tekijän mainitsemisen ja vaatii jalosteiden jakamisen samalla lisenssillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.