Kulttuuriykkönen 10.12.2019

Kulttuuriykkönen

Lautapelien intohimoisimmat harrastajat haistelevat vastikään pakkauksestaan avattua lautapeliä kuin viiniharrastajat harvinaisuuksiaan ja paneutuneimmat erottavat valmistajat toisistaan tuoksun perusteella.

Chris Haney ja Scott Abbott kehittivät Trivial Pursuitin Montrealissa 40 vuotta sitten. Klassikkotietopeli pitää pintansa edelleen, ja lautapelien suosio kasvaa. Lautapelihulluille pelit tuovat sisältöä elämään ja antavat tilaisuuden päteä. Ne myös parantavat strategista ajattelua ja opettavat sietämään häviämisen tunteita.

Kulttuuriykkönen antaa paitsi tosiharrastajien taktiikkavinkit Trivial Pursuitin pelaamiseen myös neuvoo, miten pelata huonon häviäjän kanssa tai olla itse parempi häviäjä. Psykologi Vesa Nevalainen kertoo, kannattaako aikuisen antaa lapsen voittaa perherauhan nimissä.

Haastateltavina ovat Todellisuuspako-blogin pitäjä Annika Saarto, Lautapeliopas.fi-sivuston päätoimittaja ja viisi tietokirjaa lautapeleistä kirjoittanut Mikko Saari sekä psykologi ja psykoterapeutti Vesa Nevalainen.

Ohjelman juontaa Pauliina Grym.

Kuuntele jakso Yle Areenasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.