Aasialaiset lautapelit

Aasialaiset lautapelit -kirjan kansi

Suomalaisille tutuimmalla ”länsimaisella” shakilla on yli tuhatvuotiset juurensa Intiassa. Samasta sukupuusta löytyvät myös aasialaiset shakit, jolla niin ikään on kiehtova historia. Kiinalaiset kutsuvat shakkiaan norsupeliksi xiangqi, japanilainen shakki taas on kenraalien peli shogi. Niiden säännöt poikkeavat hieman täällä yleisimmästä shakista, mutta ovat tavallisellekin shakinpelaajalle suhteellisen helposti omaksuttavissa. Pelien erityispiirteet tarjoavat kokeneellekin pelaajalle paljon uutta ihmeteltävää.

Aasialaiset lautapelit -teos esittelee perusteellisesti myös nykyään pelatuista peleistä vanhimman, piirityspeli gon ja tuoreemman tulokkaan mahjongin. Nämä alkujaan kiinalaiset pelit ovat sittemmin levinneet osaksi koko aasialaista kulttuuripiiriä. Lukija pääsee opiskelemaan havainnollisesti esitetyt säännöt ja strategioiden perusteet sekä nauttimaan peleihin liittyvästä kiehtovasta kulttuurihistoriasta, johon liittyy paljon myyttejä, mutta myös tutkittua historiaa.

Mikko Saari (s. 1980) on tamperelainen lauta- ja korttipeleihin erikoistunut tietokirjailija ja Lautapeliopas-nettisivuston päätoimittaja, joka on palkittu Kultainen lohikäärme -palkinnolla pitkäaikaisesta ja merkittävästä työstä lautapelien parissa.

Kirjaa saa suoraan kustantajalta, kirjakaupoista (Suomalainen, Adlibris, Kansallinen, Prisma) ja minulta.

ISBN 9789523812383
Ilmestyi 29.4.2024.
Pehmeäkantinen
181 s.
Kl 79.813

Hyödyllisiä linkkejä

Go

Go Magic on paras paikka gon pelaamisen omatoimiseen opettelemiseen. Sivustolla on paljon maksullisia kursseja, mutta alkuun pääsee hyvin ilmaiseksi. Go Magicin Skill Treen läpikäyminen opettaa pelin perusteet miellyttävästi ja tehokkaasti.

Mahjong

Shogi

Xiangqi