Artikkelilistauksen jakaminen kahteen sarakkeeseen

Jos on WordPressissä pitkä kategoriasivu, jolla on pitkä ja kapea lista blogimerkintöjä, listasta saa paremman näköisen ja tiiviimmän heittämällä merkinnät kahteen sarakkeeseen. Tämä voi vaikuttaa haastavalta, mutta onnistuu WordPressin hyvän suunnittelun vuoksi pienellä vaivalla.

Homma hoituu kahdessa vaiheessa. Ensin tarvitaan pieni koodinpätkä, joka merkitsee joka toisen merkinnän vasempaan ja joka toisen oikeaan sarakkeeseen. Sijoita tämä koodi teemasi functions.php-tiedostoon.

add_filter('post_class', 'post_class_filter');
function post_class_filter($classes) {
  if (is_category()) {
    global $left_right;
    if (!isset($left_right)) $left_right = "column_left";
    $classes[] = $left_right;
    $left_right == 'column_left' ? $left_right = 'column_right' : $left_right = 'column_left';
  }
  return $classes;
}

Toinen osa tulee CSS-tiedostoon:

.column_left {
  float: left;
  width: 270px;
  clear: both;
}

.column_right {
  float: right;
  width: 270px;
}

Säädä sarakkeiden leveys (esimerkissä 270 pikseliä) sopivaksi, oikea arvo on vähän alle puolet sisältöalueen leveydestä.

Avainjuttu tässä on tuo post_class-suodatin, jolla voi lisätä merkinnän CSS-luokkaan haluamiaan arvoja. Tässä tapauksessa sillä saadaan jaettua puolet oikealle ja puolet vasemmalle.

Kysy tai kommentoi

 • (ei näy muille)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="" cssfile="">