Thesis – Hakukoneoptimoitu WordPress-teema

WordPress on hakukoneoptimoinnin kannalta erinomainen alusta. Parilla pikkusäädöllä hoituu iso osa sivuston sisäisen hakukoneoptimoinnin perusteista. Lopputulos ei kuitenkaan ole täydellinen, vaan paljon riippuu myös käytetystä teemasta. Osa teemoista pahentaa tilannetta, osassa on jotain ajatusta, mutta täydellisen hakukoneoptimoidut teemat ovat harvassa. Thesis on sellainen.

Chris Pearsonin kehittämä Thesis on toteutukseltaan suorastaan vallankumouksellinen WordPress-teema. Se antaa pohjaksi vakaan hakukoneoptimoidun rungon, mutta samalla todella vapaat kädet muokata teemaa — eikä varsinaiseen koodiin tarvitse koskea ollenkaan.

Haluatko tehdä todella tappavan tehokkaita saitteja? Thesiksen kanssa riittää, että keskityt siihen mitä todella osaat, kiinnostavan ja laadukkaan sisällön tuottamiseen. Thesis hoitaa loput. Käytän itse Thesistä tämän sivuston lisäksi muun muassa Kirjavinkeissä ja Mahjong-oppaassa ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen, se on ehdottomasti paras koskaan kokeilemani WordPress-teema.

Klikkaa tästä ja osta Thesis.

Thesiksen ominaisuuksia

 • Erittäin yksityiskohtaiset asetusvalikot. Voit muokata sivuston asettelussa lähes kaikkea suoraan valikoista WP:n ylläpitokäyttöliittymässä.
 • Monipuoliset layout-vaihtoehdot. Yksi palsta, kaksi palstaa, kolme palstaa, sivupalstat oikealla vai vasemmalla, kaikki käy! Typografia on joka tapauksessa erinomaista, mitä valitsetkin.
 • Nerokas koukutusjärjestelmä, jolla pystyt lisäämään Thesikseen haluamasi ominaisuudet todella käytännöllisellä tavalla. Lue tästä lisää alempaa.
 • Erinomaiset SEO-toiminnot. Et tarvitse ylimääräisiä plugineita. Thesiksen avulla voit säätää merkintöjen otsikot, descriptionit ja avainsanat kohdalleen vaivattomasti.
 • Todella aktiivinen tukifoorumi. Thesiksen käyttäjiä on paljon, ja teemalle on saatavilla paljon kolmansien tahojen apuvälineitä, ohjeita ja lisävirityksiä.
 • Suomenkielinen käännös. Lataa se tästä (versio 1.7)!

Katso todella huikeita Thesis-blogeja malliksi Thesiksen mahdollisuuksista.

Osta Thesis

Parasta saa harvoin ilmaiseksi. Myös Thesiksestä joutuu maksamaan. Hinta on kuitenkin edullinen verrattuna etuihin, jotka Thesiksellä saa. Tarjolla on pari erilaista vaihtoehtoa:

 • Henkilökohtainen — saat asentaa Thesiksen yhdelle saitille. Hinta: $87 (n. 60 euroa)
 • Kehittäjille – saat käyttää Thesistä vapaasti. Hinta: $164 (n. 116 euroa)

Osta Thesis tästä.

Maksaminen käy kätevästi PayPalillä. Jos ostat henkilökohtaisen paketin, voit päivittää sen myöhemmin kehittäjäpaketiksi maksamalla vain pakettien erotuksen.

Jos teet Thesistä käyttäviä sivuja muille, tarvitset Developer-paketin ja lisäksi sinun on ostettava $40 hintainen Client Option jokaista muille myymääsi sivua kohti.

Thesiksen koukut

Thesistä ei muokata säätämällä teematiedostoja. Thesis perustuu koukkuihin, joihin voi liittää omia funktioita. Jos haluat tehdä muutoksia teeman ominaisuuksiin, se onnistuu todella näppärästi. Mikä parasta, kaikki tekemäsi muutokset ovat yhdessä tiedostossa, jota Thesiksen päivittäminen ei tyhjennä. Muutoksesi ovat siis turvassa Thesiksen päivityksiltä, sen sijaan että ne olisivat hajallaan teeman eri tiedostoissa.

Koukkujärjestelmä vaatii hieman muutosta ajattelutapoihin. Alkuun se tuntuu todella hankalalta ja mutkikkaalta, mutta kun sen tajuaa, pian toivoo, että kaikki WordPress-teemat toimisivat samalla tavalla.

Koukkujen muokkaaminen edellyttää jonkin verran PHP-osaamista, mutta ei syytä huoleen. Ilmankin pärjää, valikoista pystyy säätämään tärkeimpiä asetteluominaisuuksia koskematta koodiin. Lisäksi OpenHook-apuohjelman avulla muokkaaminen helpottuu huomattavasti. Koodaustaitoiselle koukut avaavat todella mielenkiintoisen tavan muokata teemaa.

Thesis-resursseja

 • OpenHook — Helppo käyttöliittymä Thesiksen lisäasetuksiin, tämän avulla Thesiksen hienosäätö käy kuin tanssi.
 • Thesis Hooks — Tästä on ollut runsaasti apua Thesiksen koukkujen kanssa säätäessä.
 • Thesis Hook Defaults — Koukkujen oletusarvot, tästä on iso ilo siinä vaiheessa kun pitää kytkeä joku tarpeeton toiminto pois päältä.

Kysy tai kommentoi

 • (ei näy muille)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="" cssfile="">

9 kommenttia – uusimmat ensin, eli kysymykset löytyvät vastausten jälkeen

 1. Mikko Saari

  En ole itse asiassa käyttänyt sitä ollenkaan. Harkitsin Kirjavinkeissä ulkoasupäivityksen myötä vaihtamista uuteen Thesikseen, mutta vaihdos osoittautui sen verran työlääksi (saitilla on custom_functionsissa toista tuhatta riviä koodia), että en ryhtynyt. Uusia saitteja olen tehnyt pääasiassa Twenty Twelven pohjalta ja töissä olen käyttänyt Starkersia, joka sopii paremmin siihen, kun designer heittää HTML-teeman, joka pitää sovittaa WordPressiin.

 2. innu

  Mitäs mieltä olet tuosta Thesis 2.0.3.1 verrattuna tuohon aiempaan versioon 1.8.5?

  Itse olen täysin hukassa tuon uudemman version kanssa.

 3. Mikko Saari

  Hyvin bongattu. Poistin tuon rikkinäisen linkin.

 4. Tero

  Tiedoksi: DIYNinjasin linkki antaa ”Page not found”.

 5. Mikko Saari

  Kumpikin, näköjään, sillä tuo Custom Design Upgrade on nimenomaan WordPress.comin ominaisuus, jota itseasennetussa ei tunneta. Itseasennettua WordPressiä voi muokata maksuttomasti juuri niin paljon kuin haluaa. Teemasta riippuu, paljonko pystyy tekemään helpoilla säädöillä käyttöliittymästä ja mitä pitää tehdä CSS-koodia muokkaamalla, uusissa teemoissa voi aika paljon tehdä koodiin koskematta.

 6. Tero

  Ööö… Kumpikohan meistä ymmärsi väärin? Tarkoitin tuolla omalla palveluntarjoalla nimenomaan webhotellista vuokrattua tilaa. Eikö tämä juuri vastaa itseasennettua versiota? Eli kuinka vapaasti tätä voi säätää?

 7. Mikko Saari

  Kokemukseni rajoittuu itseasennettuun WordPressiin, enkä tunne tuota WordPress.com-puolta oikeastaan ollenkaan, mutta arvelisin, että tuo Custom Design Upgrade on tosiaan pakollinen ratkaisu.

 8. Tero

  En ole käyttänyt WP:tä vielä yhtään, mutta ylläpidän erästä perus-html saittia. Nyt kysynkin, guru kun olet, voiko WP:n fontteja, ym. muutella ominpäin, jos WP on asennettu oman palveluntarjoajan palvelimelle vai pitääkö silloinkin käyttää Custom Design Upgradea 30 dollaria/vuosi?